fbpx

Smart Energy, dat is besparen duurzaamheid gebruiksgemak automatisatie

Slimme energie (of Smart Energy) is de toekomst van energie-efficiëntie en duurzaamheid. Door gebruik te maken van geavanceerde technologieën, zoals slimme meters en regelsystemen, kunnen huizen, bedrijven en gemeenschappen hun energieverbruik optimaliseren en kosten besparen. Denk zo maar aan slimme thermostaten die het energieverbruik in huis regelen, slimme meters die realtime gegevens over energieverbruik verstrekken en netwerken die het mogelijk maken om energie op te slaan en te delen tussen verschillende bronnen. Met slimme energie kunnen we niet alleen onze ecologische voetafdruk verkleinen, maar ook onze energierekeningen verlagen. Ontdek vandaag nog hoe slimme energieoplossingen jou kunnen helpen om geld te besparen en bij te dragen aan een schonere toekomst.

Budgetvriendelijk

Niet alleen door het gebruik van onze Smart Energy oplossingen bespaar je geld, ook bij de keuze van de oplossingen geven we je graag advies op maat van je mogelijkheden.

Duurzaamheid

Duurzame oplossingen, niet alleen voor het milieu maar ook in gebruiksduur. Door de fantastische kwaliteit van onze oplossingen geniet je jàààren van de opbrengst.

Totaaloplossing

Wij verzekeren ontzorging van A tot Z. Vanaf het eerste gesprek werk je rechtstreeks met ons samen. Geen tussenpartijen - rechtstreekse communicatie. Van zonnepanelen over batterijen tot slimme oplossingen in en buitenhuis.

Ook hiervoor kan je Smart Energy gebruiken:

Slimme thermostaten

Met een slimme thermostaat kun je de temperatuur in je huis automatisch aanpassen op basis van je dagelijkse routines en de buitentemperatuur, waardoor je energie bespaart.

Zonnepanelen met opslagsystemen

Zonnepanelen kunnen overdag energie opwekken die vervolgens wordt opgeslagen in batterijen voor gebruik 's nachts, waardoor je minder afhankelijk wordt van het energienet

Slimme verlichting

Slimme verlichtingssystemen kunnen worden geprogrammeerd om automatisch aan en uit te gaan op specifieke tijden of wanneer er mensen in de kamer zijn, waardoor onnodig energieverbruik wordt voorkomen.

Bediening met de app

Via de app op je gsm bedien jij alle elektrische apparaten in huis. Denk zo maar aan je wasmachine, droogkast, afwasmachine,... Volg het verbruik op de voet op, zet ze aan of af naargelang de opbrengst van je zonnepanelen of de stand van je batterij.

Smart plugs

Deze stopcontacten kunnen worden gebruikt om niet-slimme apparaten te automatiseren, zodat ze alleen worden ingeschakeld wanneer ze nodig zijn, wat energieverspilling tegengaat.

Slim opladen van elektrische voertuigen

Elektrische voertuigen kunnen worden opgeladen tijdens daluren wanneer de energietarieven lager zijn of wanneer er veel hernieuwbare energie beschikbaar is, zoals tijdens zonnige dagen.

Thuisbatterijen

Het installeren van thuisbatterijen stelt huiseigenaren in staat om overtollige energie op te slaan die wordt opgewekt door zonnepanelen of andere hernieuwbare energiebronnen, voor gebruik op momenten dat de vraag hoog is of wanneer de zon niet schijnt.

Smart Energy voor groene woning met zonne-energie

Dankzij onze zeer uitgebreide kennis, zowel in de breedte als diepgaand, is Eco-Techniek uitermate gekwalificeerd om elke woonst te voorzien van de nieuwste technologie inzake Smart Energy.

+ 15 jaar ervaring in zonnepanelen

+ 250 huizen voorzien van Smart Energy oplossingen

Fabrikant, integrator & adviseur van oplossingen voor zonnepanelen en Smart Energy

Waarom werken met Eco-Techniek?

Smart Energy voor groene woning met zonne-energie

Door onze jarenlange ervaring in de sector, de samenwerking met de beste leveranciers en het gebruik van de meest kwaliteitsvolle producten kunnen wij je het beste advies geven en kwaliteit garanderen!

Als één van de eerste commerciële installateurs van zonnepanelen in België zijn we steeds vooruitstrevend en innovatief geweest op het gebied van groene en duurzame energie. Al in 2012 was Filip de eerste persoon in België die een energieneutrale modelwoning bouwde, je leest er alles over in dit artikel.

Daarbovenop zijn we RESCert-gecertificeerd en leiden we ook nieuwe installateurs op in onze Energie-Academie.

Door het gebruik van onze eigen fundatieschroeven zijn we absoluut zeker van topkwaliteit voor het installeren van bijvoorbeeld schansen voor schuine zonnepanelen in de tuin.

We werken steeds met glas-glaspanelen om de duurzaamheid en maximale opbrengst te kunnen garanderen.

Benieuwd naar onze methodes en producten? Neem snel contact met ons op!

Scroll to Top